sreda, 16. februar 2011

ponedeljek, 14. februar 2011

♥ večerja

Tole je pa večerja, ki mi jo je pripravil Klemen...


...špinačni rezanci z orehovo pesto omako in mocarelo...


... in solatka ( motovilec, jajčka in fižolček )

♥ ♥ ♥

četrtek, 10. februar 2011

Fratri

Ribice, ribice, ribice...včeraj sva jedla pečene fratre z repki kozic, brokolijem in brusnicami...zelo, zelo, zelo okusno in ne moreš verjeti, kako dajo brusnice čaroben okus...








DoBeR tEk :)




Pastirska pita

mmmmm, tale pita je bila zelo okusna...sam se mi pa zdi, da je tudi kar dosti dela :)
Prepražit je treba mleto meso in zelenjavo ( čebulo, korenček, bučke in por). Narediti pire, kateremu dodamo 2dl juhce. Nato pa je vse to treba lepo naložiti v pekač. Pečemo na 180 stopinj, da pire rata lepe zlato rumene barve ...



...zelo okusno :)

Pečena hobotnica

 Nekaj dni nazaj sva si zopet privoščila pečeno hobotnico s krompirčkom in korenčkom.


sobota, 5. februar 2011

zvitek

Klemen se je lotil priprave hrane iz vlečenega testa...kupljenega seveda ( zakaj bi se matral, če ni treba :) in je pripravil takšen mesni zavitek (prejšni dan je imel ˝probo˝ s popraženo kitajsko zelenjavo. Škoda, da nisem pofotkala, ker je bilo super )


...praženo mešano mleto meso...


...testo je premazal z olivnim oljem in dodal je še malo kislega zelja ( mogoče bi bilo še boljše s svežim zeljčkom ), koruzo, sirček Brie in zeliščno maslo...


...zelo lepo zavil in testo premazal z margarino in malo kisle smetane...


...in takole krasno izgleda pečeno...

! njamiii !